Att tänka på innan man tar ett snabblån

Självklart är det allra viktigaste att man läser på riktigt innan man skriver på och tar ett snabblån. Läs alla villkor så att du vet precis vad du ger dig in på. Det finns även en del andra saker att tänka på innan man binder sig vid avtal.

Vad kommer lånet egentligen att kosta mig? Det är kanske den första frågan man ska ställa sig. Här måste man se på räntor och eventuella avgifter. Varje kreditgivare har sina egna erbjudanden och ibland kan man spara pengar genom att ta del av speciella bonusar och andra erbjudanden som ges till nya kunder. Men se framför allt till att du vet exakt hur mycket lånet kommer att kosta dig innan du skriver under.

När man har räknat ut exakt hur mycket som lånet kommer att kosta så är det väl värt att fråga sig själv om man faktiskt har råd med det. Man kan tycka att någon tusenlapp verkar lite, men om man inte har dem tillgängliga så kan det helt plötsligt verka mycket. Det finns ju även en anledning till varför du måste låna pengar i första hand, så var noga med att räkna ut siffrorna. Se också till att du kommer att kunna betala tillbaka i tid, så att du inte åker på tråkiga och onödiga kostnader för försenade inbetalningar.

Det finns lite andra tips på vad man bör tänka på innan man tar ett snabblån och några kommer här. För det första så är det bra att undvika att ta flera lån samtidigt. Det kan bli riktigt tufft om man inser att man inte kan betala tillbaka ett eller flera av dessa i tid och då kommer summan på lånet eller lånen snabbt att stiga. Ta inte heller ett nytt lån för att bekosta ett gammalt lån. Risken finns då att du måste ta ett tredje lån och så vidare.

Välj varken för lång eller för kort avbetalningstid. Väljer du för lång så kommer lånet att bli dyrare, men väljer du för kort och inte kommer att kunna betala tillbaka i tid, så kan det bli jobbigt om långivaren inte ger dig förlängning. Då finns det risk för att din skuld hamnar hos kronofogden.

Se till att du har en stabil inkomst under låneperioden. Om din inkomst går väldigt mycket upp och ner från den ena månaden till den andra så bör du vara försiktig med att låna.

Leta upp det billigaste snabblånet du kan hitta. Det finns sidor som jämför olika långivare som hjälp. Se även till att du ansöker om ett snabblån som passar för just dina förutsättningar.

Låna till vettiga saker eller för att det är en engångsföreteelse och du faktiskt måste. Låna inte för att sätta guldkant på tillvaron för ett ögonblick. Det resulterar ofta i att du måste leva hur snålt som helst när pengarna väl är slut.

Sist men inte minst: var realist. Summera dina månadsutgifter och lägg ihop dina fasta kostnader. Titta sedan på hur mycket pengar du får över och väg detta mot hur mycket du spenderar för att leva. Blir det inget över så bör du avstå från att ta ett snabblån vid Fair-laan.se.

Tags :
Kategorier : Ekonomi

Lämna ett svar