Den perfekta bordslampan

Bordslampor kan ha olika användningsområden. De kan fungera som extra belysning i vardagsrummet, som praktisk läslampa i sovrummet eller varför inte som allmän mysbelysning på sena fredagskvällar. För den ena användaren är en bordslampa inte mer än ett nödvändigt tillbehör till hemmet – för den andre kan den vara en snygg accessoar som piggar upp hemmet. Allting sitter i betraktarens ögon. En sak kan dock alla enas om; en snygg bordslampa med belysningen som behövs är den perfekta lampan.

En bordslampa är just som det låter, en lampa som man har på ett bord eller dylikt. De kopplas in i ett eluttag med medföljande sladd och lyses upp genom en glödlampa. Det finns många olika sorter att välja mellan – stora som små, höga som låga, enkla som detaljerade. Vissa bordslampor är såpass höga att de får stå på golvet, men de räknas ändå som bordslampor. Det finns bordslampor som inte har någon skärm utan endast en glödlampa – dessa är perfekta för den som behöver mycket belysning. Det finns de som har olikformade skärmar, såsom cirkelformade, kvadratformade och stjärnformade. Så finns det bordslampor som innehåller så lite detaljer som möjligt för att inte sticka ut. Dessa kan låta tråkiga men passar bra in i till exempel kontorsmiljö.

För den som är mer intresserad av vintage finns det till exempel så kallade bordslyktor – dessa ser ut som de låter, som en lykta som fungerar precis som en vanlig trevliga bordslampor. Det piggar garanterar upp omgivningarna i hemmet för den som är intresserad av design! Det är dock värt att observera att dessa lyktor tyvärr inte går att bära runt i hemmet på grund av medföljande sladd som kopplas in i ett uttag.

Precis som inom annan design finns det några stora namn inom världen av lampor. Namn som Achille Castiglioni, Arne Jacobsen, Verner Panton, Philippe Starck, Rodolfo Dordoni och Jasper Morrison men även designermärken såsom Elflugan, Pholc, Gubi, Muuto och Design house Stockholm stoltserar som dominerande inom den enorma branschen av belysning i hemmet.

Kort och gott, har man ett behov av en lampa som förutom är stilren inte tar upp mycket plats, och har desto mer belysning att erbjuda- ja, då är det dags att införskaffa en bordslampa! Man kan inte ha för få eller för många. De finns att köpa i många olika färger, former, och storlekar – det är upp till en själv att bestämma sig för vilken sorts bordslampa man har ett behov av.

Tags :
Kategorier : Hem

Lämna ett svar