Halloween smink – om du vill se riktigt läskig ut

När det är dags för Halloween och att klä ut sig så kanske det ofta är själva utstyrseln du tänker på i första hand. Det som man inte alltid tänker på är att det faktiskt är sminket som gör själva kostymen till att verkligen bli Halloween. Utan smink är det bara en kostym.

Om du vill se riktigt läskig ut så kan du börja med en vit bas för att du ska se likblek ut. Det finns vit ansiktsfärg och vitt puder att köpa. Mycket svart runt ögonen är bra, så mycket som möjligt. Näsan kan också med fördel målas svart. Kanske kan du använda mycket av det sminket du (eller din flickvän/fru) redan har, eller så kanske det är läge att köpa lite nytt. Du kanske inte råkar ha fejkblod hemma som smink precis. På nätet kan man även köpa häftiga saker som fejksår, lös hud, ärr och andra typer av hemskheter. Utan att överdriva, så finns det produkter som gör att man ser absolut skräckinjagande ut. Akta bara så att du inte skrämmer slag på dina barn eller på grannarna när du går ut med soporna.

Kanske vill du inte sminka dig för att se otäck ut, utan kanske vill du se söt ut eller som ett djur och då finns det så klart också smink för detta att tillgå på nätet. Vad gäller barnsmink inför Halloween, så ska man akta sig lite för hormonstörande ämnen. Naturskyddsföreningen gick ut med en varning för något år sedan vad gäller detta och det kan ju så klart vara bra att känna till eftersom man som förälder vill att barnen ska ha roligt på Halloween och inte behöva oroa sig över att sminket är skadligt. EU håller fortfarande på att besluta om dessa skadliga ämnen ska förbjudas eller inte, men se till att du inte sätter smink på ditt barn om rekommendationen är för barn över 15 år. Bara för att vara på den säkra sidan.

När du har valt vad du vill klä ut dig till och du vill ha en riktigt läskig sminkning så är det bara att sätta igång och prova sig fram. Det kanske tar ett tag att förstå hur man ska sminka sig. Om du har svårt att måla på ditt Halloweensmink själv, varför inte be en kompis. Ni kan ju hjälpas åt att måla varandra. Det finns väldigt bra videor på nätet som beskriver hur man ska gå tillväga för att sminka vissa hemska saker (som ärr eller hängande hud), och dessa videor visar ofta steg för steg.

Halloweenkostym i all ära, men man måste ändå erkänna att det oftast är sminket som sätter prickern över i. I alla fall om du vill klä ut dig till monster eller zombie, men även om du till exempel vill klä ut dig till någon sorts djur, så blir det mycket mer trovärdigt med rätt sminkning. Har man inte en snygg och (om det passar sig) skräckinjagande sminkning så betyder egentligen inte kostymen så mycket. Försök bara att inte skrämma livet ur barnen när de ringer på och säger ”godis eller bus”.

Tags :
Kategorier : Fest

Lämna ett svar